Equal#2 , 2022

Voor deze poster heb ik gespeeld met 2 verschillende zegswijzen, namelijk:
In een gouden kooi zitten: Deze uitdrukking kan slaan op een relatie of een job waar je je niet goed bij voelt, maar voor de buitenwereld lijkt het of je in een perfecte situatie zit. Een man zal veel sneller wegstappen van zo’n situatie dan een vrouw. Soms kan ze het haar financieel niet permitteren of heeft ze het gevoel dat de maatschappij dit niet toelaat.
Glazen plafond: verwijst naar het feit dat vrouwen kunnen opklimmen in de hiërarchie van de onderneming, maar slechts tot een bepaald niveau. Vaak zijn vrouwen niet aanwezig in de top van bedrijven. Mannen hebben het veel makkelijker met opklimmen in onze maatschappij.

Met mijn beeld wou ik uitbeelden dat vrouwen deze patronen kunnen doorbreken. Vrouwen kunnen uit hun gouden kooi ontsnappen en door het glazen plafond breken om zo te bouwen aan hun eigen toekomst.

Werkwijze:
Ik heb foto’s genomen van een glazen globe en van een hand. Daarnaast heb ik geëxperimenteerd met het breken van glas. Ik heb verschillende glazen kaders gebroken en hier dan foto’s van genomen. Al deze foto’s heb ik samengebracht in Photoshop en hiermee een compositie gemaakt.

Exhibited by:

Soporset Poster Contest

More from Soporset Poster Contest

Error #37 , 2024
Soporset Poster Contest
Error #36 , 2024
Soporset Poster Contest
Error #35 , 2024
Soporset Poster Contest
Error #34 , 2024
Soporset Poster Contest
Error #33 , 2024
Soporset Poster Contest