Equal#23 , 2022

Voor mij interpretatie van het woord “Equal” wou ik de vaagheid van gelijkheid tussen man en vrouw visualiseren, vooral in sociale en economische context.
Ik koos ervoor om een man en vrouw achter een kalkpapier te plaatsen waar “Equal” op staat waardoor u enkel zeer wazige contouren kan zien en de twee personen moeilijk kan onderscheiden en deze als één geheel overkomen. Het representeert dus de onduidelijkheid van de term.
Bij de zoektocht naar een beeld besloot ik om zo min mogelijk storende elementen in mijn foto te hebben. In de poster ziet u enkel een houten vloer, gordijnen (die net als het kalkpapier doorzichtig zijn), een zitzak en twee modellen samen met het kalkpapier. Mijn bedoeling was hier om enkel de focus op de modellen met het papier te leggen en de achtergrond dit te laten complimenteren.
Qua typografie besloot ik om een zeer bold font te gebruiken op het kalkpapier om het beeld zo krachtig mogelijk te laten overkomen. In het woord verwerkte ik dan mannelijk e en vrouwelijke eigenschappen en kenmerken zoals borsten, baarden en andere geslachtskenmerken.
Voor de tekst op de poster besloot ik om dit ook zeer neutraal te houden zodat deze net als de achtergrond het beeld complimenteert.
De eyecatcher is complex in vormen en u moet enkele seconden kijken voordat u weet wat u ziet. De achtergrond is zo neutraal mogelijk en rechtlijnig gehouden met enkel een kleurenpallet dat gelijkaardig is als de eyecatcher wat helpt om het totaalbeeld te vormen.


Exhibited by:

Soporset Poster Contest

More from Soporset Poster Contest

Error #37 , 2024
Soporset Poster Contest
Error #36 , 2024
Soporset Poster Contest
Error #35 , 2024
Soporset Poster Contest
Error #34 , 2024
Soporset Poster Contest
Error #33 , 2024
Soporset Poster Contest