Equal#49 , 2022

Associations
Equal deed met denken aan positief/negatief, aan (on)gelijke verdelingen & aan herhaling. De inspiratie kwam toen ik dit semester in quarantaine doorbracht door COVID. Aangezien ik vitaminepillen slikte had ik een pillendoos. De gelijke containers met pillen van de pillendoos sloten perfect aan bij mijn associaties. Ik ging op zoek naar materie met een patroon, waar ik vloeistof aan kon toevoegen en typografie kon vervormen. Zo kwam ik uit bij bubble wrap.
Proces
Ik ontwierp een font uit de bubble wrap, met ‘EQUAL’ als output. Daarna injecteerde ik deze in de bubble wrap met water en een injectienaald. Ik maakte de rest van mijn poster bewust heel eenvoudig en projecteerde deze op een monitor scherm. Daarboven legde ik de bubble wrap en fotografeerde ik mijn poster.
Output
De poster heeft een patroon van bubbels die al dan niet gevuld zijn met water. Ze doorbreken het patroon gelijkheid en zorgen voor ongelijkheid. Niet alleen in de bubbles maar ook in de typografie. Waar de bubbels gevuld zijn met water, distort de typografie. De lezer moet zelf de typografie in de bubbels ontdekken en zo de titel van de tentoonstelling achterhalen. Het doet verder nadenken en sluit zo naadloos aan bij de doelgroep van een hedendaagse tentoonstelling.

Exhibited by:

Soporset Poster Contest

More from Soporset Poster Contest

Error #37 , 2024
Soporset Poster Contest
Error #36 , 2024
Soporset Poster Contest
Error #35 , 2024
Soporset Poster Contest
Error #34 , 2024
Soporset Poster Contest
Error #33 , 2024
Soporset Poster Contest