Fake #31 , 2023

Concept:

We leven in een wereld waar we constant geconfronteerd worden met perfectie.
Perfecte vrouwen met een ‘perfect’ lichaam en een ‘perfect’ gezicht.

We zijn al van kleins af aan bezig met ons uiterlijke verschijning. Een groot deel van onze tijd worden we gebombardeerd met foto’s van zogenaamde ‘perfecte’ lichamen en ‘perfecte’ gezichten en social media is daar een groot oorzaak van. Om het ‘ideale uitelijk’ te krijgen zoals Barbie, nemen veel mensen cosmetische chirugie. Tegenwoordig word dat gezien als normaal.

Veel influencers, modellen waar we naar opkijken hebben chirugie gedaan, maar ze zeggen dat niet. De reden dat ze dat niet zeggen, is omdat hun volgers dan gaan reageren dat ze ‘fake’ zijn.

Veel jongeren creeëren een negatief zelfbeeld over zichzelf en zijn heel onzeker. Perfect bestaat niet en als men denk dat diegene perfect is, is het niet zo en heeft diegene waarschijnlijk iets aan zijn/haar uiterlijk gedaan om ‘perfect’ te zijn. Het is niet echt, het is ‘fake’.

Mijn idee is om met een barbiepop te werken en daar cosmetische chirugie op uit te voeren, omdat Barbie gelijk is aan perfectie en om perfectie te bereiken, wordt er gebruikt gemaakt van chirugie. Barbie is ook niet echt, het is fake en niemand kan die ‘perfectie’ bereiken.

Exhibited by:

Soporset Poster Contest

More from Soporset Poster Contest

Error #37 , 2024
Soporset Poster Contest
Error #36 , 2024
Soporset Poster Contest
Error #35 , 2024
Soporset Poster Contest
Error #34 , 2024
Soporset Poster Contest
Error #33 , 2024
Soporset Poster Contest