Touch#16 , 2020

Bij het vinden van een gepast concept voor de ‘Touch’ poster wedstrijd AP/AHS, zat ik wel eventjes vast. Het eerste wat in me opkwam? Handen en huid, dit zijn namelijk de delen van het lichaam die kunnen tasten. Maar, hier geraakte ik niet ver mee dus moest ik een andere weg op. Zo begon ik omgekeerd te denken: welke elementen hebben een specifieke “touch”. Welke elementen zou je graag vastnemen? Kussens, wol, zachte voorwerpen …
Welke elementen zou je liever niet vastnemen? Cactussen, hete kolen, kaarsen, scherven, lijm, kauwgom … honing.
Van die honing die je maar beter niet morst als je er wat in je thee wilt doen.
Van die honing die traag in zeer dikke lagen van je lepel loopt.
Van die honing die enorm plakt.

Op deze manier kwam ik met het honing-concept.
Thuis heb ik een kleine 3D-printer staan. Ik heb weinig ervaring met het 3D-printen, maar juist genoeg om enkele drukletters te maken. Hiermee printte ik de letters T,O,U,C en H in het klein om deze dan te overgieten met honing voor zowel een witte als een zwarte achtergrond, aangezien ik nog niet wist welke het beste effect zouden weergeven. Al snel was duidelijk dat de zwarte achtergrond toch wel een interessanter beeld teweegbracht. Later voegde ik de letters samen in Photoshop en zo kwam ik tot mijn resultaat.

Al bij al vond ik dit experiment zeer leuk om te doen. De onverwachte resultaten maken het zeer spannend. Ik had wel een grotere opkuis vergeleken met reeds gemaakte posters, en ik kan je garanderen dat alles plakte. Echt alles. Mijn handen, de letters, de honingfles, de tafel, de camera, mijn bril … maar het was zeer tof om te doen!

Exhibited by:

Soporset Poster Contest

More from Soporset Poster Contest

Error #37 , 2024
Soporset Poster Contest
Error #36 , 2024
Soporset Poster Contest
Error #35 , 2024
Soporset Poster Contest
Error #34 , 2024
Soporset Poster Contest
Error #33 , 2024
Soporset Poster Contest