Fake #17 , 2023

Concept:

Na een uitgebreide brainstormsessie en heel wat conceptstudies kwam ik tot de conclusie dat ik een fotografische uitwerking rond botox en fillers wilde ontwikkelen door te experimenteren met metaforische structuren die doen denken aan deze cosmetische producten, zijnde transparante gelatine.

Ik heb absoluut geen probleem met botox en fillers an sich. Ze kunnen een zeer nuttige functie vervullen en de gebruiker een beter zelfbeeld geven. Bij deze wens ik duidelijk te stellen dat ik de productgebruikers niet veroordeel noch wens te kwetsen.

Dit gezegd zijnde, is de poster een soort aanklacht tegen overmatig en onnodig botox- en fillergebruik (of liever: misbruik) waarbij de gebruikers geen natuurlijke look meer overhouden, maar eerder een plasticachtige Barbielook. Ik denk dat iedereen inmiddels bekend is met deze ‘trend’:

Iedereen is vrij om te doen en te laten met zijn/haar/X lichaam, maar ik hoop met deze poster een soort bewustwording te creëeren dat het lichaam zonder botox, fillers en andere chemische middelen ook prachtig is, inclusief rimpels, kraaienpootjes en verzakkingen. Je hoeft er helemaal niet strakgetrokken als Barbie uit te zien om “mooi” te zijn. Mensen die overmatig en onnodig botox gebruiken zien er niet enkel fake uit, maar geloven ook in een fake concept: het ideaalbeeld dat de maatschappij, het internet, de sociale media en de mode en- cosmeticasector sinds jaren (al dan niet bewust) promoot.

Daarnaast is er ook een wezenlijk gezondsheidsgevaar mee gemoeid. Het is en blijft een chemisch, transparant goedje dat als vreemde stof in je lichaam wordt ingebracht. In principe kan het geen kwaad, maar bij overdrijving of verkeerd gebruik (bijvoorbeeld inspuiting in een bloedvat) kan dit heuse gezondheidsproblemen inhouden. Deze gezondheidsfactor is ook een onderliggende reden van mijn poster. Ik wil mensen een wake-up call bieden: don’t drown yourself in botox and fillers. Don’t strive to look fake and stay healthy.

Exposé par :

Soporset Poster Contest

Plus de Soporset Poster Contest

Error #37 , 2024
Soporset Poster Contest
Error #36 , 2024
Soporset Poster Contest
Error #35 , 2024
Soporset Poster Contest
Error #34 , 2024
Soporset Poster Contest
Error #33 , 2024
Soporset Poster Contest