Touch#17 , 2020

CONCEPT
Ik wou graag de twee kanten van een aanraking laten zien. Een aanraking kan ontzettend positief zijn maar ook iets duisters hebben.
Het kan de koudste persoon doen smelten maar ook de warmste persoon doen opvriezen.
Wie je aanraakt en in welke mstandigheden bepaalt de kant van het spectrum.
Zelf heb ik een paar onverwachte en ongemakkelijke encouters gehad met aanrakingen, dus vond ik het belangrijk om dit ook te duiden dat iemand aanraken heel intiem is en daarom ook niet altijd gewenst is.
UITWERKING
Door de corona-uitbraak is iedereen wat beperkt in middelen, ik wou dus gebruik maken van iets wat de meeste mensen wel in huis hebben.
Mijn geliefde scanner heeft me ten zeerste kunnen helpen. Ik wou eerst werken met een grote ijsblok waardoor ik mijn hand zou fotograferen maar mijn mini-vriezer liet me in de steek. Een alternatief op ijs is glas. Ik heb dan een Pyrex-schotel gevuld met water en glitterverf.
Rond mijn scanner heb ik een tent gebouwd bestaande uit handdoeken zodat er geen licht zou binnenkomen. Ik heb mijn vingertoppen ingekleurd met alcoholstift en een aantal keer (15-tal keren) mijn hand en de Pyrex-schotel gescand.
Nadien heb ik me geamuseerd met adjustment layers in Photoshop om de kleuren wat bij te werken. Nadat ik mijn PSD-file moest upgraden naar een PSB-file heb ik met een aantal lagen en de liquid tool gespeeld zodat het beeld een smeltend/vast verhaal vormde.

Exposé par :

Soporset Poster Contest

Plus de Soporset Poster Contest

Error #37 , 2024
Soporset Poster Contest
Error #36 , 2024
Soporset Poster Contest
Error #35 , 2024
Soporset Poster Contest
Error #34 , 2024
Soporset Poster Contest
Error #33 , 2024
Soporset Poster Contest