Touch#23 , 2020

Touch poster

Concept:
Touch kan aanraking betekenen. Ik koos ervoor om suiker in aanraking te laten komen met koffie. Deze chemische reactie geeft een warme gloed af terwijl het suikerklontje oorspronkelijk sprankelend wit is. De achtergrond is een aluminium folie die via natuurlijk en niet natuurlijk licht wordt belicht. Het brengt terug het ‘schone’ van het verloren wit terug in het beeld. De stapel suikerklontjes zijn gevallen, dit toont dat aanrakingen niet zonder gevolgen zijn.
Het beeld van de gevallen stapel heb ik terug rechtgezet omdat het nog altijd een stapel aangeraakte suikerklontjes moet blijven.
Werkwijze:
Ik zocht naar een oppervlak die mooi kon belicht worden. Hout gaf niet genoeg contrast met de koffie om heel erg mooi te zijn. Door aluminium vond ik dit contrast wel.

Ik probeerde om de suikerklontjes, het woord zelf te doen spellen. Dit gaf jammer genoeg rechtopstaand niet zo’n mooi effect.

Het neerleggen van de suikerklontletters ging een stuk beter, maar ook hier was het zoeken naar de juiste lichtrichting en ondergrond.

Toen ik de juiste belichting gevonden heb, maakte ik nog een aantal aanpassingen op Photoshop.

Door deze lichtbewerking kon ik doen lijken alsof het donker deel rechtsonder op de ruimte leek. In werkelijkheid zijn dit suikerkorrels natuurlijk.

Als laatste photoshopte ik mijn typografie nog in mijn beeld. De letters moesten als het ware mee versmelten in de koffie.

Exposé par :

Soporset Poster Contest

Plus de Soporset Poster Contest

Error #37 , 2024
Soporset Poster Contest
Error #36 , 2024
Soporset Poster Contest
Error #35 , 2024
Soporset Poster Contest
Error #34 , 2024
Soporset Poster Contest
Error #33 , 2024
Soporset Poster Contest