Animal Photojournalism in Türkiye - Havva Zorlu's Fellowship Project Türkiye'de Hayvan Foto Muhabirliği - Havva Zorlu'nun Burs Projesi

Havva Zorlu is a photographer and animal rights activist based in Türkiye. She started taking photographs at a young age with the dream of becoming a photojournalist, and uses photography as a means of expression.

Havva was awarded the We Animals Media Animal Photojournalism Fellowship in 2023.

Her Fellowship focus was on her home soil in Türkiye documenting the dominant systems of animal exploitation, ranging from dairy farming to live animal markets.

Havva’s efforts were relentless in documenting animal stories throughout Türkiye. This exhibit offers a glimpse into her unparalleled body of work.

Havva Zorlu, Türkiye'de yaşayan bir fotoğrafçı ve hayvan hakları aktivisti. Foto muhabiri olma hayaliyle küçük yaşlarda fotoğraf çekmeye başladı ve fotoğrafı bir ifade aracı olarak kullanıyor.

Kendisi 2023 yılında We Animals Media Hayvan Foto Muhabirliği Bursu'na layık görüldü.

Havva'nın Arkadaşlık Bursu’nun odak noktası, Türkiye'de süt hayvancılığından canlı hayvan pazarlarına kadar egemen sömürü sistemlerini belgelemek oldu.

Havva, Türkiye'nin dört bir yanındaki hayvan hikayelerini belgelemek için durmaksızın çalıştı. Bu sergi, Havva'nın eşsiz çalışmalarına bir bakış sunuyor

Exhibited by:

We Animals Media

More from We Animals Media

I still hear the sounds...
We Animals Media
Killed, But Discarded , Trabzon, Trabzon Province, Black Sea Region, Turkiye, 2023.
We Animals Media
My Own Biases
We Animals Media
Mother Goose , Kars, Kars Province, Turkiye, 2023.
We Animals Media
Chicken, Duck and Goose Farming
We Animals Media